Over Sagittarius

Sagittarius Emmen, een klein stukje historie

Sagittarius (dat betekent Boogschutter) is opgericht in maart 1988 na een oproep in de locale krant, waarbij er eerst werd geschoten op het buitenterrein van de kleiduifvereniging. In april 1988 volgde de officiele oprichting van de vereniging bij de notaris. De wethouder Sportzaken van Emmen, Pijlman, ‘opende’ de vereniging die al snel groeide. Mei 1989 volgde het eerste buitentoernooi bij Sagittarius. In de zomer van 1989 werd de oude atletiekbaan de buitenbaan van Sagittarius, gevolgd door een eigen (klein) clubgebouw.
In de winter werd er geschoten in de kelder van het zwembad in Emmen. Via een tip konden we begin jaren negentig een systeembouwpand overnemen. Met vereende krachten werd in 1992 het gebouw gedemonteerd, getransporteerd en weer opgebouwd bij de atletiekbaan. Sinds dat moment heeft Sagittarius negen binnenbanen (18 meter is onze standaard afstand) en een ruim aantal buitenbanen met mogelijkheden tot 90 meter.

Imiddels heeft de vereniging al jaren meer dan 65 leden, organiseren we elk jaar meerdere eigen toernooien (Yardstoernooi, nachtverschieting, 2x18 meter indoor), leuke funverschietingen met Pasen, Kerst en Nieuwjaar en werken we doorlopend aan de professionalisering van de vereniging. Ook heeft onze vereniging al een Nederlands kampioen en meerdere Rayonkampioenen in haar geledingen, zowel individueel als in teamverband. Leden van Sagittarius zijn standaard lid van de Noord-Nederlandse Handboog Federatie NNHF en individueel lid van de Nederlandse Handboog Bond NHB.

 

Heden

Workshops, schoollessen, les krijgen (Klik hier voor meer informatie)

 

Reglementen en formulieren

 

Sponsoren

  

 

 

 

 

 

Nieuws

Nieuws